Sosyal Medya:
GİRİŞ YAP
HAKKINDA
ESBPL NEDİR?
TARİHÇE
KURALLAR
ORGANİZASYON
İLETİŞİM
TAKIMLAR
LİG
KUPA
OPTASTAT
Head 2 Head
Entry İstatistikleri
Tüm Zamanlar Tabela
Takım Analiz
Oyuncu Analiz
Toplam Oynama Süreleri
HAFTANIN BAŞLIKLARI
haftanın panoraması 2025-26
2
13 ekim 2025 esbpl 3. hafta maçları
2
13 ekim 2025 gotham city fc olympique lymon maçı
4
13 ekim 2025 dedeler sk yapı fc maçı
4
13 ekim 2025 bacakspor moda cosmos maçı
3
13 ekim 2025 crusaders fc reset fc maçı
8
idmanperver fırka
1
6 ekim 2025 bacakspor idmanperver fırka maçı
3
6 ekim 2025 esbpl 2. hafta maçları
1
8 ekim 2025 crusaders fc olympique lymon süper kupa maçı
6
6 ekim 2025 crusaders fc yapı fc maçı
2
29 eylül 2025 reset fc idmanperver fırka maçı
1
6 ekim 2025 gotham city fc dedeler sk maçı
1
6 ekim 2025 moda cosmos reset fc maçı
1
yapı
1
29 eylül 2025 moda cosmos yapı fc maçı
1
esbpl 2025-2026 sezonu
1
29 eylül 2025 esbpl 1. hafta maçları
1
29 eylül 2025 bacakspor olympique lymon maçı
1
29 eylül 2025 crusaders fc dedeler sk maçı
1
esbpl 2013-2014 sezonu
1
reset‘in şampiyonluğu garantilenince calibra‘nın coşması
1
esbpl 2025-2026 sezonu fikstürü
1
esyd kupası 2025
1
karma 17 eylül 2025
1
GETİR
ARA
esbpl 2025-2026 sezonu
calibra
(9.07.2025 05:24:13)
1.
2002 yılında başladığımız yolculukta 24. sezonumuzdayız...
ve ligimiz bu sene çok önemli ve tarihi gelişmelere gebe...
muhtemelen 22 eylül 2025 günü ilk düdük çalar...
22 eylül pazartesi‘ye mi geliyor?
aynen.
lampard10
(9.07.2025 05:29:10)
2.
ekşi sözlük birinci pazartesi ligimiz hayırlı olsun
calibra
(21.08.2025 08:37:14)
3.
esbpl kurulduğunda, istanbul bugünden daha farklıydı ve elbette hayat da farklı akıyordu. bu kadar kaos, kalabalık yoktu. pazar günleri insanlar kendileriyle başbaşa ya da eş, dost, aileleriyle vakit geçirmeyi tercih ediyordu. öte yandan ciddi bir aktivite boşluğu da vardı. her köşe başında spor organizasyonları, turnuvalar da yoktu.
bir arada, düzenli top oynamak isteyen, bunun da dostane bir yarışma ortamı içerisinde süreklilik kazanabileceğini öngören, çoğunluğu üniversite çağındaki sözlük yazarları olarak, pazarları en güzel aktivitenin futbol olacağında hemfikir olduk ve esbpl kuruldu.
8 takımla başlayan yolculuk 7‘ye düştü, 13 oldu, çoğunlukla 12 takımla devam etti. bu arada yüzlerce futbolsever geldi geçti, kimileri ısrarla ve sevgiyle esbpl bağını sürdürdü.
23 yıl geride kaldı.
bu geçen 23 yılda, yılın çoğunda pazar günleri esbpl buluşma noktamız oldu. elbette her pazar düzenli olarak vaktini esbpl‘ye ayırmak ciddi bir fedakarlık gerektirdi.
esbpl, çizgisini, amacını bozmadan geride bıraktığı 23 yılda oyun, ortam, katılım olarak genellikle yükselişte, kimi zaman durağan, kimi zamanlar da düşüşte idi. dönüşümler ve değişimler oldu. bu anlarda sadece esbpl çıkarını gözeterek kararlar almaya çalıştık.
ancak şehir yaşantısının geldiği durum, artan sorumluluklar, hızlanan yaşam, esbpl‘deki yaş ortalamasının yükselmesi gibi etmenleri göz önünde bulundurduğumuzda, bir değişim olması gerektiğini görmemek için umursamaz veya kör olmak lazım.
esbpl 2024-2025 sezonu
‘nun ardından yaptığımız son 2 toplantıda da, tam mutabakat ile maçların pazar günü yerine pazartesi akşam saatlerinde oynanmasının hem kişiler hem de organizasyon için daha sürdürülebilir olduğuna kanaat getirdik kaptanlar olarak.
evet artık maçlarımız, mevcut tesisteki 2 sahada aynı anda gerçekleşecek maçlarla, pazartesi akşamları 21.00 ile 00.00 arası oynanacak. böylelikle günü etkin kullanacağız ve tesiste sadece biz olacağız.
farklı bir tesis konusunu da enine boyuna düşündük ancak aynı anda 2 maç oynanabilecek, 6‘şar takımlarla oynanabilecek saha yok gibi. olanlar da dolu ne yazık ki.
sadece sürdürülebilirlik değil, keyif artırma başlığında da fikir jimnastiği yaptık. bunun için de ligi biraz daha uzatmaya, rekabeti adil seviyede artıracak bir sistem kurmaya odaklandık. sezon içerisinde yarıştan kopan takımların, kabul edelim etmeyelim, motivasyonlarının düşüyor olduğu bir gerçekti. kupa da tek başına bu açıdan yetersiz kalıyordu. önemli olan oynamak ve güzel oyuna aynı çizgide devam etmek olduğundan, bir play-off sisteminin gerekli olduğunda hemfikir olduk.
yaptığımız ilk kurgu, 10 takım üzerineydi. buna göre, ligi ilk 6 sırada bitiren takımlar final grubu‘nu oluşturacak. normal sezonda toplanan puanlar yarıya bölünecek, yarım puanlar tamlanacak. bu 6 takım, 5 hafta lig maçı oynayacak. bu final grubunu ilk 4 sırada bitiren takımlar 1-4 ve 2-3 olarak yarı finalde eşleşecek. yarı final maçlarının kazananları da final oynayacak. kazanan takım sezonun şampiyonu olacak.
ligi son 4 sırada bitiren takımlar da bir grup oluşturacak (buna güzel bir ad buluruz), 3 hafta lig usulü maç oynacaklar. ardından final grubunu 5. ve 6. sırada bitiren takımlar ile bu grubu 1. ve 2. sırada bitiren takımlar çapraz eşleşecek yarı final maçlarını oynayacaklar. kazananları final oynayacak. finali kazanan da kupa ödülünün sahibi olacak.
böylelikle normal sezonda toplanan puanın ve sıralamanın da anlam ifade edeceği, bir maç kayıpla dünyanın sonunun gelmeyeceği 18 haftalık lig maratonu sonunda yeni bir yarış bizi bekliyor olacak. ayrıca son hafta, tam anlamıyla final günü olacak.
normal sezonu 1. sırada bitiren takıma kupa ödülü,
final grubu aşaması sonundaki final maçını kazanan takım şampiyon ödülü,
ikinci grup sonrası eşleşmelerde finali kazanan takıma da kupa ödülü... diğer ödüllerimiz de aynen devam edecek.
ayrıca, herkesin çok sevdiği ve büyük bir hevesle iştirak ettiği
esyd kupası
organizasyonumuza da kaldığımız yerden, bu sefer sezon başında oynamak suretiyle, devam edeceğiz.
böylelikle eylül‘ün 22‘sinde başlayacağımız sezonumuz, (akşam maçları oynayacağımız için sıcaktan da etkilenmeyerek) 11 mayıs‘a kadar sürebilecek.
yine bu sezon için, ramazan ayını da hesaba kattık, 18 şubat‘ta başlayacak ramazan ayında ilk iftarın 18.50‘de olacak. bu anlamda da maç saatleri uygun olacak.
yerli statüsünü de zenginleştirme kararı aldık. 2024-25 sezonunda 9 maç yapmış kaç oyuncu olursa olsun, yerli olarak oynayabilecek. 2025-26 sezonunda ise 7 maç yapmış oyuncu bir sonraki sezon yerli olarak oynayabilecek. ilk devre 7 maçı dolduran, ikinci devre yerli olarak oynayabilecek. devre arası kadroya katılanlara yönelik, ikinci devre için de bir sayı belirleyeceğiz. sezon içinde belli bir sayıda maç yapmamış oyuncular normal sezon sonrası play-off‘ta oynayamayacak. kadrodaki toplam oyuncu sayımızı da 35‘e yükseltiyoruz.
sözün özü; esbpl için tarihi bir sezon bizi bekliyor. umarız bu kararlar olumlu sonuçlar verir ve esbpl‘miz uzun yıllar keyif ve eğlence ile devam eder...
calibra
(27.09.2025 11:08:10)
4.
son yaptığımız kaptanlar toplantısında şu kararlara vardık:
maç ücreti:
saatlik 3000 tl olarak saha ile anlaşma sağlandı. yılbaşında yeniden değerlendirilecek.
kamera ücreti:
mevcut ekiple devam edilecek. 2 saha 2’şer maç, ayrı ayrı kameralarla çekim yapılacak, maç başı ödenecek tutar, 1300 tl olacak.
fotoğraf çekimi de maç başı 625 tl’den anlaştık, deneme yapacağız. eğer beğenmezsek sonlandıracağız.
dolayısıyla 1 saatlik maç için, saha ücreti + video çekimi + fotoğraf için 4925 tl toplanacak. bunu düz 5000 tl (takım başı 2500 tl) diyebiliriz. 75 tl x 4 maç 300 tl de gözlemci bütçesi olacaktır.
kadro yapısı:
toplam oyuncu sayısı limitini 35’e yükselttik.
bunun en fazla 15 tanesi oy ve/veya yy olabilir.
oy – yy düzeninde değişiklik yapmıyoruz. sahada 2 oy veya 1 oy-1yy olabilir.
yerli olmayı kolaylaştırıyoruz.
1) 2024-2025 sezonunda 7 maç yapmış oyuncu, 2025-2026 sezonu başından itibaren yerli olarak oynayabilir. yerli oyuncu sayısında limit koymuyoruz.
2) aynı şekilde 2025-2026 sezonu ilk devresinde 7 maç doldurarak yerli oynama hakkı kazanan oyuncu, ikinci devre başından itibaren (transfer serbestisinin devre arasında açıldığını göz önünde bulundurarak) yerli olarak oynayabilir.
3) 2025-2026 sezonunda toplam 7 maç yapmış olan oyuncu, 2026-2027 sezonu başından itibaren yerli olarak oynayabilecektir.
4) 2023-2024 ile 2024-2025 sezonunda (son 2 sezonda) toplam 14 maç veya 2022-2023, 2023-2024, 2024-2025 (son 3 sezonda) toplam 20 maç yapmış oyuncu, 2025-2026 sezonu başından itibaren yerli olarak oynayabilir.
yerli statüsü kazanan oyuncularınızı lütfen ayrıca bildirin, kadro formunda da kenara not düşerek gösterin.
play-off’ta oynayabilmek için maç sayısı limitimiz, sezon içinde en az 5 maç. ancak bu kural sadece oy ve yy’ler için geçerli.
her hafta bir takım bay geçeceği için, gözlemcilik bay geçen takım tarafından yapılacak.
kadroda aktif amatöre yer verilemez. bu nedenle tüm oyuncuların statülerinin tff websitesi üzerinden kontrol edilmesi gerekmektedir.
ekşi sözlük referans ile yazar alımına onay verdi. bu kapsamda ligden bir yabancı oyuncuya referans olunarak yazar yapılacak ise, bunun da kadro listesinde belirtilmesi gerekir.
maçla ilgili yükümlülükler:
eksik veya hatalı forma giyilmemesi sağlanacak. bunun için bir para cezası öngörebiliriz. fikstürdeki ev sahibi görünen takım forma seçimini yapacak. kaptanlar arasında bununla ilgili yazışacak.
maç kadroları (maksimum 10 kişilik), pazar günü en geç siteye yazılacak.
sahada kaptanın kim olduğu önce web siteye, sonra deftere not edilecek. sahada sadece kaptanlar konuşacak.
play-off düzeni:
lig 9 takıma düştüğü için, play-off dönemi 2 gruba bölünecek. play-off aşamasına geçilirken, ligde toplanan puanlar 2’ye bölünecek. yarım puanlar yukarı tamamlanacak.
final grubu 5 takımlı,
ikinci grup 4 takımlı.
iki grupta da maçlar lig usulü yapılacak.
final grubunu 1. sırada bitiren takımla 4. sırada bitiren takım eşleşecek, 2. sırada bitiren takımla 3. sırada bitiren takım eşleşecek, yarı final oynayacaklar.
final grubunu 5. sırada bitiren takımla ikinci grubu 3. sırada bitiren takım eşleşecek, ikinci grubu 1. sırada bitiren takımla 2. sırada bitiren takım eşleşecek, yarı final oynayacaklar.
ligin son haftasında da peşpeşe final maçları oynanacak. final günü pazar akşam yapılabilir.
transfer dönemi:
ilk transfer (kadroda güncelleme) dönemi, 3. hafta maçları başlamadan (10 ekim 2025) kapanacaktır.
ikinci transfer (kadroda güncelleme) dönemi ise 16 aralık’ta açılacak ve 2 ocak 2026 günü (ikinci fikstürün 2. hafta maçları başlamadan) kapanacaktır.
ardından play-off dönemi sonuna kadar kadroda değişiklik yapılamayacaktır.
işleyiş:
yapı fc ligin yeni takımı oldu.
memotti’nin ingiltere’ye yerleşmesi sonrası organizasyon ekibine fahir’in dahil olmasına karar verildi.
disiplin kurulu eski üyeleriyle devam ediyor: d.h.o.g. emre, itdurmaz ibrahim, cilader özkan, dai neco ve zülküf.
sezon başında tüm takımlardan 5000 tl lig bütçesi için para toplanacaktır. bu tutar, website, server, top ücreti, kupa ücreti için vadeli hesapta tutulacak. gerekirse ekleme yapılacak.
ubs17
(1.10.2025 04:43:50)
5.
çook uzun zamandır bu kadar şenlikli bir esbpl haftası görmemiştik. adeta 10 yıllık bir zaman kayması ile 2015-2016 sezonunun açılışı gibiydi. hafta sonu izni konusunda sıkıntı yaşayan tüm evli esbpl‘ciler sahada veya kenarıdaydı. bol akbabalı goygoylu maç günlerini özlemişiz. herkese sakatlıksız bol geyikli bir sezon dilerim.