Sosyal Medya:
Esbpl Youtube Esbpl facebook Esbpl Instagram Esbpl Twitter

Haftanın Skorları

Dedeler SK 13 - 7 Bacakspor
Stronghold FC 4 - 9 Gotham City F.
Büyük Kulüp 8 - 6 Moda Cosmos
Olympique Lym. 14 - 7 Gololur
Crusaders FC 1 - 2 Reset FC

Gelecek Haftanın Maçları

Crusaders FC Gotham City F.
Reset FC Moda Cosmos
Stronghold FC Gololur
Büyük Kulüp Bacakspor
Olympique Lym. Dedeler SK

Puan Durumu (Tümünü Göster)

S
Takımlar
O
P
1
18
30
2
18
30
5
18
21
7
18
13
9
18
8
10
18
5

esbpl 2023-2024 sezonu

calibra

calibra(1.09.2023 02:14:49)

2.
11 eylül 2023 akşamı sahamızda yapacağımız kaptanlar toplantısı ile start vereceğimiz, 22. sezonumuz.

toplantıya katılmak isteyen olur ise, bekleriz.

başlangıç tarihimiz: 1 ekim.

2024 yılının nisan ayında önce 9 güne uzatılması muhtemel ramazan bayramı (6-14 nisan), ardından 23 nisan resmi tatillerinden ötürü tam 3 haftasonu tatile denk geliyor. o nedenle biraz erken (31 mart) bitirmemiz icap edecek.

sakatlıksız, eğlenceli bir sezon olsun.
calibra

calibra(12.09.2023 08:58:31)

3.
muhterem arkadaşlar,

kaptanlar olarak dün akşam (11.09.2023) sahamızda çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. ligimizin geleceğiyle ilgili önemli kararlar aldık.

öncelikle,
ligimiz 1 ekim’de başlayacak ve 24 mart’ta bitecek (zira 31 mart’ta seçim var, 7-14 nisan ramazan bayramı tatili, 21 nisan ise 23 nisan tatiline denk geliyor). dolayısıyla bu sezon, alışkın olduğumuz tarihlerden yaklaşık 3 hatta 4 hafta erken bitirmek zorundayız.

ligin ilk devresinde 9 hafta lig ve 2 hafta kupa eleme turu oynayacağız.

12 kasım pazar ve 24-31 aralık pazar tarihleri tatil olacak.

5 kasım’da avrasya maratonu var, o hafta maçlara 15 veya 16’da başlayacağız 20 veya 21‘de bitireceğiz, saha ile görüştük, saatleri ayarlayacak..

kupa çeyrek ve yarı final maçları, sıkışık takvim nedeniyle tek maç üzerinden oynanacak.

ligin ikinci devresinde de 9 lig, 2 kupa maçı (çf ve yf) oynayacağız. şubat ayında yine 1 hafta ara tatilimiz bulunuyor.

süper kupa finali ve kupa finali haftaiçi akşam oynanacak.

esyd bir aksilik olmaz ise 28 nisan’da düzenlenecek. o turnuva için de iett..ulvi arkadaşımızın oyuncu seçimi önerisi oldu. değerlendireceğiz.

saha işletmecimiz ibrahim bize büyük bir güzellik yaptı ve 980 tl olarak belirledikleri gündüz saha ücretini bize 720 tl’ye (adam başı 60 tl) indirdi. dolayısıyla kamera kaydı için bütçe yaratabileceğiz.

sezon başı her takım 1000 tl katkı payı ödeyecek. top, sağlık malzemesi vs. bu şekilde alacağız.

kamera kaydı için iki yerden teklif aldık, profesyonel ekipman vb anlamında bir yer daha çok ön plana çıktı, oradan revizyon istedik, dönüş bekliyoruz.

oyuncu statüleri de çok vakit ayırdığımız bir başka gündem oldu.
- oy’ler transfer olduğunda oy statüleri devam edecek.
- yerli oyuncu hakkı ile ilgili ciddi ve kapsamlı bir düzenleme geldi. gerçekten detaylı, onu burada bilahare paylaşacağım, önce anlaşılır şekilde formüle etmem gerekiyor :)
- transfer dönemi düzenlememiz, takımlar arası transfer kısıtlamalarımız vs. ise aynen devam ediyor.
- yabancı oyuncular da artık sözlük account‘u açacaklar, istedikleri bir nickname‘i kendilerine sabitlemeleri gerekiyor. ekşi sözlük ile olan bağımız, ligimiz, süreklilik ve korumaya çalıştığımız ekolümüz için çok ama çok önemli.

ligimizin kapıları, arkadaşlık ortamımıza, formatımıza uygun herkese ve hatta mümkünse yeni genç oyunculara, yeni yazarlara her daim açık.

şimdiden sakatlıksız ve keyifli bir sezon diliyoruz.

görüşmek üzere!
stopprecariouswork

stopprecariouswork(12.09.2023 15:10:33)

5.
herkese selamlar,

@calibra başkanın bahsettiği gibi tüm takım kaptanlarının katılımıyla verimli bir toplantı geçirdik. herkes kendi ekibinin menfaati ve hakkını korumanın yanında ligi daha keyifli ve sürdürülebilir bir duruma gelmesi için iyi niyetini fazlasıyla gösterdi. geçen sezon tüm takımların daha güçlü kadrolarla lige başladı ve keyifli bir sezon geçirdik. bu yıl herkes üstüne koyarak devam edecektir. dolayısıyla daha mücadeleci ve rekabetçi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum.

ancak ligimizin diğer amatör liglere göre farklı bir statüsü ve daha cazip bazı özellikleri var. herkesin birbirine fazlasıyla saygı duyduğu, sadece futbol oynamak dışında birbiriyle tatlı rekabeti bir kenara bırakıp sosyalleştiği, kuralların niteliği ve ekiplere seçilen herkesin belli bir kaliteye sahip olması sebebiyle pek çatlat seslerin çıkmadığı, herkesin aileleriyle rahatlıkla gelip deşarj olduğu bir ortam. bu keyifli ortamın sağlanmasının en büyük etkisinin ekşi yazarlarının ekipteki çoğunluğu ve yazar olmasada temelde benzer nitelikteki arkadaşların ekiplerine dahil etmesidir. o yüzden alınan kararlar arasında en değerli bulduğum tüm oyuncuların yazar olmasada ekşide muhakkak bir çaylak nick i olmasıdır. çünkü hepimiz hem tr de hem yurtdışdaki birçok maçı takip edip hatta saatlerce yorumları bile takip edebiliyoruz. bu kural dahilinde yazar veya çaylak herkese kendi oynadığı lig için kendi maçlarına, diğer takımlara, belki iyi ilişki kurduğu bir arkadaşına yüklenip goygoy yapacağı, lige veya futbola yorum yapma keyfini sağlayacak. buna belli bir saygınlıkta ve kalitede dahil olan herkesin daha ait hissederek keyif alacağını düşünüyorum.

herkes için sakatlıksız, keyifli, eğlenceli, rakabetin yüksek olduğu kadar arkadaşlığın ve birbirine saygını üst düzeyde olacağı, esbpl sitemizin herkesin keyifle dahil olup daha farklı deneyimler yaşayacağı bir sezon olur:)
d10s

d10s(24.03.2024 17:44:23)

6.
reset‘in şampiyonluğu ile bitti. kendilerini tebrik ediyoruz. (her yıl bu dönemler aynı entryi yazıyor gibi hissediyorum ve sabrımızı daha fazla zorlamamanız konusunda sizi buradan uyarıyorum... yeter artık!)

son düzlüğe kadar teknik, taktik, fizik, beceri vb sizi getiriyor. son düzlükte ise artık bunlar default, mental olarak güçlü kalan kazanıyor. ilk havlu atan biz olduk, sonrasında crusaders da bizi safdışı bıraktığı senaryo ile son dakikada şampiyonluktan oldu. travmatik bir hikaye sonu gibi gözükse de önemli olan oralarda olabilmek, işi son topa getirebilmek. bu sezonun heyecanını son düdüğe kadar taşıyan herkesin eline emeğine sağlık.
Frontend

Frontend(25.03.2024 06:52:17)

7.
@6 darısı 2024-2025 sezonu bizim için olsun diyeceğimm ama bir kahkaha başlıyor istemsizce, durduramıyorum :)

sezona ilk 3 hafta şampiyonluk, akabinde kupa hedefi diye girip, 5 sezondur sadece başka takımların şanlı şampiyonluk yürüyüşlerine çelme takabiliyoruz.

güzel tatlı ve tatsız mevzularında yaşandığı 2023-2024 sezonu finali herkese hayırlı olsun.

tebrikler reset

2024-2025 sezonu şampiyonu gololur‘dur, bunu bir kenara not alınız :)
stopprecariouswork

stopprecariouswork(25.03.2024 12:11:51)

8.
esbpl ye katıldığımdan beri son maça kalan bir şampiyonluk mücadelesi görmedim. o yüzden çatlak bir burun ve morarmış bir gözle maçı kaçırmak istemedim:) geçen yıl başında yine bacak maçında sakatlanıp o günden sonra ayağıma top değmemişti. yine bir bacak maçı ve 2. devre hadi sahada olmayı özledik, son maç beee deyip kaleye geçtim. 2 dakika sonra suratımla harika bir kurtarış yaptım ve tekrar sahadan çıktım:) futbol beni bırakmış oysa ki…

tüm sezonun hikayesi tek maçla sonlanacağını düşündüğümüzde heyecan ve gerginliği hepimiz fazlasıyla hissettik. tüm bu gerginliğe istinaden son anlara kadar maç çok temiz geçti. iki takımda bu maçın neden son haftaya kaldığını hissettirecek kadar güçlü bir oyun gösterdi hepimize. maçın bitmesine 3 dakika kalmıştı ve cru şampiyon oluyordu. maç bitiğinde reset üst üste 3 şampiyonluğunu aldı.

bireysel performans olarak herkesi ayrı konuşmak lazım ama çok uzatmamakta lazım. benim net aklımda kalan eren in isteği ve performansı oldu. gerçekten bu güne kadar mental ve fiziksel izlediğim en iyi bireysel performanstı.

reset i hakettikleri şampiyonluktan dolayı tebrik ederim. crulara ayrı bir parantez açarak; saha içi saha dışı duruşları, birbirleriyle olan uyumları, rakiplerine saygıları, esbpl ruhuna örnek bir sezon geçirerek hepimize tekrar bu ruhu kaybetmediğimizi gösterdikleri için ayrı tebrik ve teşekkür ederim. şampiyon olmuş kadar önemlidir bazen keyif alıp keyif vermek ve doğru olanı yapmak.
d10s

d10s(29.03.2024 05:37:35)

9.
bitti.

ligde 90 maç oynandı.
toplamda 1051 gol oldu.
maç başına gol 11.6 oldu.
6 takım 100 gol barajını aştı. (10 takımlı sezonlar içinde lig rekoru)
takım başına gol ortalaması 105. oldukça iyi. her hafta ligde 58 gol atıldı gibi bir sonuç da çıkıyor buradan.

8 maç berabere bitti. 4‘ünde reset, 3‘ünde bk var.
bütün bu yukarıdaki golcü istatistiklerin yanında ilk kez bir maç 0-0 bitti.

çok fazla kart çıktı. lig+kupa toplam 58 sarı, 10 kırmızı. (kırmızıların çoğunluğu ceza alanı dışında elle temas eden kaleciler)
58 sarı içinde kimse 3 kart görmedi ve kimse sarıdan dolayı cezalı duruma düşmedi.

puan ortalaması 17.8 oldu. bu rakam 5. ile 6. arasına oturuyor. geçen sezon bu ortalama 4. ile 5. arasındaydı. bir önceki sezon ise 6. ile 7. arasındaymış. yani üst grup alt grup diye bir şey oluşuyor ve denge az da olsa yukarı aşağı kayıyor.

bu sezon sadece 4 başlığa 20 ve üzeri entry girildi. (3‘ü maç, 1‘i de panorama)
2024 başı itibariyle aylık girilen entry sayısı 125 dolaylarında.
bebek yüzlü seri katil

bebek yüzlü seri katil(15.04.2024 00:53:18)

10.
ligde ikinci sezonumu geçirdim. sene başında daha fazla oynamak adına büyük hevesle moda cosmos‘a geçtim. sezon başında geçirdiğim sakatlık tüm seneye yansıdı ve sürekli sakatlanıp durdum. işin özü kasıkta yaşadığım bir sorun yüzünden ufak bir operasyon geçirdim ve futbola ara vermek zorunda kaldım. benim ve takımım açısından kötü bir sezon geçti ligi de son sırada bitirdik.

bu sene ligin kaderini değiştiren anachronistic ile iş görüşmesi yapmak benim adıma çok bomba bir olaydı. bununla beraber eski takımım bacakspor‘a iki maçta da gol atmak değişik bir duyguydu.

calibra başkan önderliğinde reset yine iki kupayı aldı. iki sezondur ligdeyim reset‘in başarılarına şahit oluyorum. kazandıkları iki kupa için onları tebrik ederim.

sezon boyunca sahaya adım atan, oynamasa bile kenardan takımına destek veren herkesin ayağına sağlık